joi, 28 iunie 2012

Micuţele mincinoase - volumul 1 ( recenzie )

Micuţele mincinoase

Image and video hosting by TinyPic
Traducere din limba engleză de: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-102-317-5
Nr pagini: 320
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011

Pret: 39.90 lei


Sara Shepard a absolvit Universitatea New York şi a obţinut diploma de master în scriere creativă de la colegiul Brooklyn. În cadrul acestei serii, autoarea s-a inspirat din copilăria ei petrecută în Philadelphia Main Line, unde locuieşte şi în prezent.


Totul a început atunci când prietena lor cea mai mai bună, Alison Dilaurentis, pur şi simplu a dispărut la sfârşitul clasei a şaptea, pe când acestea celebrau sfârşitul anului şcolar. Nimeni nu a mai auzit nimic de ea.

La trei ani de la tragica dispariţie a perfecţiunii întruchipate, fetele, de mult înstrăinate una de alta, au început să primească mesaje dubioase de la o persoană ce se semnează cu iniţiala prenumelui "Alison".

O vreme, ele au crezut că ar putea fi însăşi prietena lor dispărută, dar această presupunere a fost eliminată imediat după devastatoarea descoperire a cadavrului fostei lidere a grupului lor.

Această "A" susţine că le va da în vileag cele mai întunecate secrete dacă nu se vor supune cerinţelor sale.

Şi de-aici începe calvarul micuţelor noastre mincinoase ...

Spencer Hastings este domnişoara ce aspiră la perfecţiune încă din fragedă pruncie şi totodată cea care e mereu într-o crâncenă competiţie cu iubita ei surioară, Melissa Hastings. Se pare că o anumită persoană are chiar şi cazier în dosarele Melissei datorită faptului că se întâmplă ca iubiţii ei să se sărute cu această persoană.

În viaţa Ariei - în special în cea amoroasă ( păzea, profesori de engleză ! ) - apar tot mai multe obstacole. Din păcate artista noastră continuă să trateze viaţa ca pe o pânză goală, pictând ceva nou peste paşii ei dizgraţioşi şi neînvăţând niciodată din greşeli. Mai întâi, aceasta descoperă alături de răposata Alison că tatăl ei îi predă puțin cam prea mult uneia dintre studentele sale. Mai apoi, cineva pune mâna pe acest secret şi nu iese prea bine ...

Emily o dă şi ea în bară rău de tot în dragoste. În paradisul ei alături de Ben apar diverse probleme când se amorezează de ... o fată, şi se pare că mama sa îşi arată colţii de rechin când află despre asta. Păzea, Emily !

Ah, şi să nu uităm de micuţa noastră Hanna. Să descriem o zi normală dintr-a ei viaţă : dă gata frigiderul, dă gata tot ce se găseşte în stomac şi apoi dă gata întreaga şcoală guiţând într-una.

Opinia noastră


Modul în care complică Sara Shepard situaţia când lucrurile tind să se mai limpezească e absolut g-e-n-i-a-l : ne lasă cu sufletul la gură şi ne obligă să purtăm întreaga serie cu noi peste tot. Garantat, nu ne va lăsa să ne plictisim.

Astfel ne face să ne dorim să fim alături de personajele bine-conturate - nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de ele - în fiecare clipă de groază a vieţilor lor discontorsionate.

Notă : 5/5

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu