marți, 10 iulie 2012

Chimie perfectă - volumul I de Simone Elkeles

Simone Elkeles s-a născut și a crescut în zona orașului Chicago. A scris mai multe romane de succes ( Leaving Paradise, How to Ruin a Summer Vacation, How to Ruin My Teenage Life, etc. ) și a fost desemnată autoarea anului 2008 din statul Illinois. În 2010, volumul Chimie perfectă ( care deschide seria cu același nume) i-a adus premiul RITA pentru "Cel mai bun roman de dragoste pentru tineri". Scrierile sale au figurat constant în topurile celor mai vândute cărți realizate de publicațiile USA Today și New York Times. Simone locuiește, împreună cu familia, în statul Illinois.





Format: 13 x 20 cm
Autor: Simone Elkeles  
Traducere: din limba engleză de: Carmen Ion
ISBN: 978-973-102-441-7
Editura: LEDA
Aparitie: 2012
Numar pagini: 416
Preț: 39.90 RON
La liceul Fairfield dintr-o suburbie a orașului Chicago, toată lumea știe că între elevii veniți din sudul orașului și cei din nord există o reacție cam sulfuroasă. Astfel încât atunci când Brittany Ellis, șefa majoretelor și Alex ( Alejandro ) Fuentes, membru al unei bande din cartier, sunt obligați să fie parteneri de laborator la orele de chimie ( ce coincidență  ) consecințele se anunță explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenți nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacțiile chimice - iubirea. Pot ei să spargă tiparele și să înlăture prejudecățile care amenință să-i țină la distanță? 


Brittany

Toată lumea știe că este perfectă. Duce o viață perfectă. Are haine perfecte. Până și familia sa este perfectă. Și deși asta e o minciună sfruntată, s-a dat peste cap că să păstreze aparențele că are tot ce-și doreste pe lume. Dacă adevărul ar ieși la lumină, toată imaginea sa perfectă s-ar duce de râpă ...

Alex ♥

Alejandro Fuentes este brunetul sexy și mexican, și totodată, cel pe care Brittany îl va avea de înfruntat. El nu are o viață tocmai perfectă și luxoasă, trăind alături de familia sa compusă din mamă, și cei doi frați ai săi.


Acesta este mereu într-o crâncenă bătălie cu elevii liceului Fairfield, sau mai bine spus, cu cei care locuiesc în partea de nord a orașului, deoarece nu tolerează ifosele și toanele de mari bogătani ale acestora. Și din păcate pentru el, din acest motiv, este trimis chiar de la începutul anului la direcțiune.

Ce băiat problematic, își spune Brittany în gând ... fără să suspecteze cât de adevărată se va dovedi a fi propoziția "Polii opuși se atrag'' în cazul lor.

Opinii personale

Mmm ... cartea aceasta cu siguranță că m-a făcut să apreciez mai mult chimia decât până ce am început să o lecturez. Își merită, fără îndoială, titlul de "Cel mai bun roman de dragoste pentru adolescenți".

Cred că a durat doar câteva ore ( care mi s-au părut că au trecut prea repede ) să o isprăvesc de citit, părându-mi rău că am făcut-o. Nu, nu pentru că nu mi-a plăcut, nici nu se pune problema aceasta. Se află în topul celor mai bune romane savurate de mine până acum; ci pur și simplu pentru faptul că începusem la un moment dat să mă desprind cu totul de realitate, axându-mă complet pe chimia, ce îmbinând cele două substanțe complet distincte - băiat rău, fată cuminte - te îndemna să fii martor la reacția explozivă, sau mai bine spus, reacțiile în lanț ce se petreceau zi de zi la ora de chimie între cele două substanțe acide, iar odată ce cartea s-a sfârșit, a pierit toată euforia și am revenit la a mea monotonie.


Vă recomand cu toată sinceritatea această carte perfectă, rezultat al îmbinării dintre genialitatea, creativitatea și originalitatea autoarei!

 Notă: 4/5 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu