marți, 3 iulie 2012

De prin străinătate ... ( 2 )

Grave Mercy (His Fair Assassin #1) de R.L. LaFevers

De ce ai fi oaia, când ai putea fi lupul ?

La şaptesprezece ani, Ismae evadează din brutalitatea unui mariaj aranjat în sanctuarul mănăstirii Sfântului Mortain, une surorile încă servesc vechii zei. Aici descoperă că zeul Morţii Însăşi a "binecuvântat-o" cu periculoase haruri - şi un violent destin. Dacă alege să rămână la mănăstire, va fi antrenată pentru a deveni un asasin şi va servi ca slujnica Morţii. Pentru a-şi revendica noua viaţă, trebuie să distrugă alte vieţi.

Cea mai importantă sarcină a lui Ismae o conduce direct la Înalta Curte A Britaniei - unde se găseşte teribil de nepregătită - nu doar pentru jocurile mortale ale intrigii şi trădării, dar şi pentru imposibilele decizii pe care trebuie să le ia. Cum poate răzbuna Moartea pe o ţintă pe care, împotriva voinţei ei, i-a furat inima ?

Heart's Blood (Whistling Tor #1) de Juliet Marillier


Whistling Tor este un loc al secretelor, un misterios deal împădurit ce adăposteşte fortăreaţa în prăbuşire a unei căpetenii a cărui nume este rostit prin district în tone de repulsie şi venin. Un blestem stă asupra familiei lui Anluan şi a membrilor ei; aceste păduri păstrează o forţă primejdioasă, fiecare şoaptă de-a lor ameninţând soarta.

Pentru tânăra scriitoare Caitrin este un adăpost sigur. Acest loc unde nimeni altcineva nu este pregătit să meargă pare exact ceea ce îi trebuie este pentru Caitrin fuga de proprii demoni. Cunoscându-l pe Anluan şi cunoscându-i casa mai bine realizează că doar prin dragostea şi determinarea sa blestemul poate fi înlăturat iar Anluan şi rudele sale eliberate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu